Matematik

mdt. prøve i Mat. C

11. juni 2012 af johs5 (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen der har et par gode idéer til spørgsmål fra læreren i følgende emner:

1. GEOMETRI
Forklar begrebet ensvinklede trekanter og bevis Pythagoras stning.
Forklar kort, hvordan sinus, cosinus og tangens kan bruges til beregninger i retvinklede trekan-
ter.
Giv eksempler pa anvendelse fra din geometrirapport.
 

2. TRIGONOMETRI
Bevis cosinusrelationerne og omtal ogsa sinusrelationerne.
Forklar, hvordan sinus- og cosinusrelationerne kan bruges til trekantsberegninger.
 

3. TRIGONOMETRI
Bevis sinusrelationerne og omtal ogsa cosinusrelationerne.
Forklar, hvordan sinus- og cosinusrelationerne kan bruges til trekantsberegninger.
 

4. DESKRIPTIV STATISTIK
Gr rede for de metoder, beregninger og gurer, der benyttes til at beskrive et observationsst.
Giv eksempler pa anvendelsen fra AT-projektet Sundhed og kondition
 

5. POLYNOMIER
Bevis stningen om lsning af andengradsligninger.
Gr herefter rede for sammenhngen med andengradspolynomiets graf.
 

6. POLYNOMIER
Gr rede for andengradspolynomiets graf, og bevis stningen om toppunktet eller stningen
om faktorisering af andengradspolynomiet.
 

7. FUNKTIONER
Gr rede for nogle af de grundlggende begreber vedrrende funktioner og deres grafer.
Gr rede for linere funktioner f(x) = ax+b og deres grafer. Bevis hvordan man kan bestemme
a og b ud fra to punkter pa grafen.
Inddrag din rapport om liner sammenhng.
 

8. FUNKTIONER
Gr rede for nogle af de grundlggende begreber vedrrende funktioner og deres grafer.
Gr rede for procentvis stigning og procentvis fald.
Gr rede for eksponentialfunktionerne f(x) = b  ax og deres grafer. Bevis hvordan man kan
bestemme a og b ud fra to punkter pa grafen.
 

9. FUNKTIONER
Indfr begrebet logaritmer. Gr rede for logaritmeregnereglerne, og bevis en eller
ere af dem.
Forklar hvordan logaritmer kan anvendes til ligningslsning i forbindelse med eksponentialfunk-
tionerne f(x) = b  ax, og indfr herunder fordoblingskonstanten og halveringskonstanten. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af solsorten1 (Slettet)

Hvis du specifikt leder efter nogle beviser (hvilket jeg kan se du får brug for til mange emner) kan du gå ind på denne hjemmeside og klikke dig rundt i de forskellige emner: www.frividen.dk. Jeg vil klart anbefale den hvis du skal op til den mundtlige eksamen. Derefter kan du spørge ind til noget konkret herinde hvis der er noget du ikke helt forstår eller er i tvivl om.


Svar #2
11. juni 2012 af johs5 (Slettet)

det var nu mere, om der var nogle idéer til hvad læreren kunne spørge ind til


Skriv et svar til: mdt. prøve i Mat. C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.