Matematik

Vise at formlen for annuitetsopsparing er korrekt

11. juni 2012 af t-s (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej :)

skal komme fra kvotientrækken:

y*(1+r)^n-1 + y*(1+r)^n-2 + ... + y*(1+r) + y  =  An = y*((1+r)^n-1)/r


Har et bevis jeg sidder og kigger på, men kan ikke helt finde ud af, hvad der sker i de forskellige trin, er der evt nogle der kan hjælpe :)?

tak på forhånd.


Svar #1
11. juni 2012 af t-s (Slettet)

Har fundet ud af det meste. Det eneste jeg er i tvivl om er, hvordan man kommer fra (1+r)*An - An til r*An
og hvorfor må man sætte disse rundt om et udtryk? [ ]

Betegnelsen An skal forståes sådan, at saldoen beregnes på det tidspunkt, hvor den sidste (den n'te) ydelse indbetales.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

(1+r)·An - An = (1+r -1)·An = r·An


Skriv et svar til: Vise at formlen for annuitetsopsparing er korrekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.