Fysik

Tyngdekraft

12. juni 2012 af 1234512 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har læst et eksempel i en bog som jeg ikke helt forstår, her kommer eksemplet:

Til kufferter på ialt 150 kg skal løftes 2m op på taget af en bil. For at gøre det, skal man overvinde tyngdekraften F=mg. Der skal her udføres et arbejde på

A=F*?s=m*g*?s

150kg*10m/s2*2m=3000J =3 kj

Det jeg ikke forstår er hvordan har man fået tyngdekraften til at være 10m/s2

? er trekanter


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2012 af JKaram (Slettet)

Det er bare en approximation af tyngdeaccelerationen forestiller jeg mig

Karam


Svar #2
12. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

og det er :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juni 2012 af zezima (Slettet)

Det vil sige, at din lærer bare bruger en tilnærmet værdi, for at gøre din udregning lettere. Når det bare er eksempelregning og ikke noget der skal bruges til et konkret eksperiment, kan man jo lige så godt forestille sig man er et sted, hvor tyngdeaccelerationen er 10m/s2, som er lettere at regne med i hovedet. 


Svar #4
12. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

så det vil sige at i princippet kan man bruge den rigtig værdi som er 9,82m/s2/


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. juni 2012 af Jerslev (Slettet)

#4: Ja.


Svar #6
12. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Tyngdekraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.