Matematik

Geometri! - Matematik årsprøve - hjæælp.

12. juni 2012 af bassemusen7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! :)

Jeg skal snart op til mat årsprøve og jeg er nået til et spørgsmål hvor jeg simpelthen ikke kan komme videre:

"vis at hvis en trekant skaleres me en faktor, k så vil arealet ligeledes skaleres med faktoren k^2" Dette spørgsmål hører under emnet, ensvinklet trekanter. 

Det ville være til stor hjælp hvis der var nogen som havde en idé om hvad der her skulle gøres

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. juni 2012 af Anxyous (Slettet)

Hav en trekant med siderne a, b og c. Opskriv formlen for trekantens areal T1.

Hav så en trekant med  siderne k*a, k*b og k*c. Opskriv formlen trekantens areal T2.

Vis så, at T2 = T1 * k2


Svar #2
12. juni 2012 af bassemusen7 (Slettet)

tusinde tak!


Svar #3
12. juni 2012 af bassemusen7 (Slettet)

men for at vise at T2 = T1 * k2, sætter man de to givne arealer man så har fået op mod hinanden eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. juni 2012 af Anxyous (Slettet)

#3:

Ja. Prøv at skrive de to arealer op først.


Svar #5
13. juni 2012 af bassemusen7 (Slettet)

jeg får at 

T1=½h*b

T2=½kh*kb =½hb*k^2

T2/T1=(½hb*k^2)/(½*hb)

Her går ½hb ud med hinanden og vi får så at

T2/T1=k^2

så isolere man T2

T2=k^2*T1

 

er det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. juni 2012 af Anxyous (Slettet)

#5:

Ja, det er korrekt. Alternativt ved du i 2. linje, at T1 = 0,5*h*b, og du kan derfor erstatte 0,5*h*b med T1 til sidst i linjen.


Skriv et svar til: Geometri! - Matematik årsprøve - hjæælp.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.