Fysik
lidt hjælp til fysik
01. september 2005 af
Ritta (Slettet)
hej ville blive rigtig glad hvis nogen kunne give mig et hint til hvor jeg skal starte henne på denne opgave. er kørt lidt fast i det..
en person i hvile omsætter energi med effekten 100 W. energien forsvinder fra personens krop ved fordampning af vand gennem hud og lunger..
vands specifikke fordampningsvarme er 2,43 KJ/g.
a) Hvor meget vand fordamper der fra personen i løbet af en time??
en person i hvile omsætter energi med effekten 100 W. energien forsvinder fra personens krop ved fordampning af vand gennem hud og lunger..
vands specifikke fordampningsvarme er 2,43 KJ/g.
a) Hvor meget vand fordamper der fra personen i løbet af en time??
Svar #1
01. september 2005 af frodo (Slettet)
start med at regne den energi der bruges. hvorefter du kan bestemme den vandmængde der ideelt set kan fordampe med en sådan energimængde.
Formler:
E=P*t
m=E/L
Formler:
E=P*t
m=E/L
Svar #2
01. september 2005 af zepz (Slettet)
Her er min udregning lige hurtigt skrevet.
Watt = J/s
så 100 W = 360000 J/s (ganger med 3600 fordi der 3600 sek på en time)
2,43 kJ/g = 2430 J/g
360000/2430 = 148,15 g
og da der skal 1000 g (1 kg) til 1 liter vand kan du sige.
148,15 g / 1000 = 0,148 L vand i timen
En eller anden ret mig hvis det ikke er rigtig men tror jeg nu det er.
Watt = J/s
så 100 W = 360000 J/s (ganger med 3600 fordi der 3600 sek på en time)
2,43 kJ/g = 2430 J/g
360000/2430 = 148,15 g
og da der skal 1000 g (1 kg) til 1 liter vand kan du sige.
148,15 g / 1000 = 0,148 L vand i timen
En eller anden ret mig hvis det ikke er rigtig men tror jeg nu det er.
Svar #3
01. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
"så 100 W = 360000 J/s"
er ikke helt rigtigt.
100 W = 100 J/s
Det ganger vi så med tiden:
100 J/s * 3600 s = 360000 J
Dine beregninger er sådan set rigtige nok, bare en lille ting med enhederne.
er ikke helt rigtigt.
100 W = 100 J/s
Det ganger vi så med tiden:
100 J/s * 3600 s = 360000 J
Dine beregninger er sådan set rigtige nok, bare en lille ting med enhederne.
Skriv et svar til: lidt hjælp til fysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
