Matematik
Matematisk opgave med trapez
01. september 2005 af
zepz (Slettet)
Opgaven lyder:
I trapez ABCD er siderne AD og BC parallelle, [AD]=4 og [BC]=2. Høden i trapex'et er 3.
Fra hjørnerne er de to diagonaler skitseret. Og der hvor de skærer hinanden deles trapez'ets højde i 2. Man får altså to liniestykker, det ene kaldes x det andet y.
Opgaven går ud på at man skal beregne x og y.
Kan virkelig ikke se hvordan jeg kan få slået hul på denne opgave.
Så alt hjælp og ideer er velkommen.
På forhånd tak.
I trapez ABCD er siderne AD og BC parallelle, [AD]=4 og [BC]=2. Høden i trapex'et er 3.
Fra hjørnerne er de to diagonaler skitseret. Og der hvor de skærer hinanden deles trapez'ets højde i 2. Man får altså to liniestykker, det ene kaldes x det andet y.
Opgaven går ud på at man skal beregne x og y.
Kan virkelig ikke se hvordan jeg kan få slået hul på denne opgave.
Så alt hjælp og ideer er velkommen.
På forhånd tak.
Skriv et svar til: Matematisk opgave med trapez
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
