Matematik

Løsning af (ax+b)^2 = d

13. juni 2012 af blackangelofnemesis (Slettet) - Niveau: A-niveau
Hejsa :) Jeg har fået den eksames spørgsmål, at jeg skal: Forklar specielt hvordan du løser ligninger af typerne x2 = a og (ax+b)^2 = d, hvor a, b og d er tal. Men det kan godt være, at det bare lige er mig, som er dum. :) Men jeg kan ikke finde ud af at forklare denne (ax+b)^2 = d Så jeg håber, at der er nogen, som vil hjælpe mig tak!! :D Forsæt god dag ellers. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2012 af nielsenHTX

husk at

x2=a   ⇔ x=√a eller x=-√a     eller skrevet på en anden måde x=±√a

altså hvis man tager kvadroden så husk at både (+)2=+ og (-)2=+

-------------

(ax+b)^2 = d  ⇔

ax+b=±d ⇔

ax=±(d)-b ⇔

x= (±(d)-b)/a


Svar #2
13. juni 2012 af blackangelofnemesis (Slettet)

I knew it! :) *facepalm* Mange tak!! :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1

I ligningen

(ax+b)2 = d , hvor d ≥ 0, finder man så

ax + b = ±d .

Man finder jo

(ax+b)2 - (√d)2 = 0 , og dermed

(ax+b + √d)·(ax+b - √d) = 0 ,

hvor nulreglen så giver

x = (-b ±d)/a


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. juni 2012 af nielsenHTX

#3 hov ja jeg gemte da og lave kvadrodstegn, takker for rettelsen.


Skriv et svar til: Løsning af (ax+b)^2 = d

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.