Fysik

Potentiel energi

13. juni 2012 af thenyouretoastmate (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et eksamens spørgsmål skal vi redegøre for elektrisk energi samt mekanisk energi. Jeg undrer mig lidt over, om en ladnings potentielle energi har nogen sammenhæng med E_pot = mgh 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

nej


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2012 af hesch (Slettet)

Men man kan måske tale om, at energien i en kondensator er potentiel energi: E = ½ * U2 * C eller i en spole:

E = ½ * L * I2.

 


Skriv et svar til: Potentiel energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.