Matematik

"Redegør for binomialfordelingen" - beviser til dette?

13. juni 2012 af ChristopherGrandjean (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, sidste disposition i til Mat A eksamen, og jeg står overfor følgende problem: "Redegør for binomialfordelingen".

Mit problem er, at jeg ikke synes der er noget jeg kan bevise til denne overskrift, og da beviser er et krav til matematik A kan jeg ikke slippe udenom. Spørgsmålet til jer på Studieportalen er så:

Hvilke beviser kan jeg føre til denne overskrift?

Kom gerne med eksempler, evt. henvisninger til, hvor jeg kan finde dem, eller hvis i selv har noter som beviser dem. Jeg har arbejdet med det her spørgsmål siden frokost idag, og har læst flere kapitler i vores bog om statistik, bl.a. om kombinatorik og binomialfordeling, men er simpelthen HELT lost! Al hjælp er påskønnet, og skal op på fredag så jo før des bedre!

Mvh. Christopher :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2012 af peter lind

Det kan jo være afhængig af hvad du præcist har haft om emnet, så de følgende forslag er måske ikke relevante

1) Udled binomialfordelingen

2) finde middelværdi

3. find spredning


Svar #2
13. juni 2012 af ChristopherGrandjean (Slettet)

1. lyder relevant, jeg har også været omkring dette i min læsning.

Binomialfordelingen:

P(X=r) = K(n,r) · pr·(1-p)n-r 

hvor r=0,1,2,3, .. , n  og 0 < p < 1

Right? Men hvordan udleder jeg denne formel! Min lærebog siger intet om udledningen af denne, hvilket irriterer mig evigt meget!


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2012 af peter lind

Hvis din lærebog ikke har noget om det, skal du heller ikke tage det med


Svar #4
13. juni 2012 af ChristopherGrandjean (Slettet)

Well, så må jeg vel bare lede videre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. juni 2012 af peter lind

Binomialfordelingen er baseret på at man ved 1 forsøg har 2 mulige udfald. Jeg kalder de mulige udfald for a og b. Sandsynligheden for at få a er p og sandsynligheden for at få b er 1-p. . Du foretager nu n forsøg og spørger om sandsynligheden for at få a  r gange. Et mulig udfald er at de første  r forsøg giver a. Sandsynligheden for dette er pr. De følgende n-r forsøg giver b med sandsynligheden (1-p)n-r. Sandsynligheden for at du får dette udfald ved n forsøg er dermed pr*(1-p)n-r.  Nu kan du få samme antal a og b'er ved at flytte rundt på hvornår du får a og hvornår du får b. Dette kan ifølge kombinatorikken ske på Kn,r måder. Det giver ialt sandsynligheden Kn,r*pr*(1-p)n-r


Svar #6
19. juni 2012 af ChristopherGrandjean (Slettet)

Tak, jeg fandt en definition på det :-) Trak ikke binomialfordeling men differentialregning og fik 12, så det var alt sammen godt nok i sidste ende, men tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: "Redegør for binomialfordelingen" - beviser til dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.