Kemi

Kemi spg. termodynamik

13. juni 2012 af WJG (Slettet) - Niveau: B-niveau

I min kemi bog står der:

Et systems indre energi Ei er en tilstandsfunktion, dvs. at størrelsen udelukkende afhænger af systemets aktuelle tilstand og ikke dets fortid. Temperatur, tryk og volumen er eksempler på en tilstandsfunktion, hvorimod varme ikke er en stilstandsfunktion.



- Hvad menes der med fortid?

- Den sidste linje: Temperatur, tryk og volumen er eksempler på en tilstandsfunktion, hvorimod varme ikke er en stilstandsfunktion. ---- Hvad er forskellen på temp. og varme??

Taaaaaaak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2012 af 012343210

1. Tror bare der menest at du ikke skal kigge på reaktioner mm. Det eneste du skal kigge på er det du har og dets tilstand.

2. Varme er energi for det meste angivet i joule, mens temperatur ja er temperatur ofte givet i celcius eller kelvin.

eks.

Du kan påføre en gryde med vand varme, mens du kan måle temperaturen af vandet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2012 af mathon

 eks.
                  p·V = n·R·T

                        p = (n·R·T) / V

                        V = (n·R·T) / p

                        T = (p·v) / (n·R)


Skriv et svar til: Kemi spg. termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.