Engelsk

STX, engelsk B mundtlig eksamen - hurtigt

13. juni 2012 af sarahasem - Niveau: B-niveau

Hej derude

Jeg er så heldig, at have trukket engelsk mundtlig som eksamen i år. Jeg skal op fredag den 22. juni.

Jeg skriver egentlig ikke herinde for at få hjælp til analysemetoder osv. Dem har jeg da nogenlunde styr på. Jeg har det bare med at snakke om ligegyldige ting til eksaminer, istedet for at dykke direkte ned i ''kernen''. Derfor vil jeg gerne vide, hvad de mennesker, der har været op i engelsk de foregående år - selvfølgelig med resultatet af en god karakter, hvad de har gjort for at få denne karakter. 

Jeg vil meget gerne ende ud med en god karakter, da jeg også har været op i engelsk skriftligt i år, og har på fornemmelsen, at der er noget, der skal rettes op.

Håber at få svar hurtigst muligt så jeg kan tage rådene til mig.

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. juni 2012 af youshouldrunfaster (Slettet)

Jeg har ikke selv trukket engelsk, men tillader mig at give et råd videre, fra min engelsk lærer, jeg selv har benyttet i andre fag.

Få fyret dine gode pointer af først - så er de blevet sagt, og bliver ikke glemt bag "ligegyldig" snak. Hvis du nu trækker en novelle eller uddrag af en roman, skal du nok undlade at starte med at snakke om komposition, det er sjældent det vigtigste - og du skal ikke nævne det, hvis du ikke analyserer resten af teksten ud fra kompositionen. Kom heller til bunds i teksten med, hvad forfatteren mener osv osv af den dur :)

- komposition er self vigtig hvis du trækker en sonnet eller et digt!

Husk gode citater - 2-3 stk skulle være nok

Held og lykke med det


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. juni 2012 af nicolai1311 (Slettet)

Nu skal jeg også selv op i mundtlig engelsk d. 19, og læste lige du havde styr på analysemodellerne. Jeg er slet ikke sikker på hvilke modeller der er og hvilke man i så fald skal bruge ud fra hvilken tekst man sidder med. Vil du ikke skrive "navnene"(eller hvad det nu er) på de modeller som er gode at bruge? evt. nogle links til hvor du har det fra?

Af råd til dit spørgsmål er: drop alt overflødigt(redegørende)! Det vigtigste er, at du beskæftiger dig med de høje taksonomiske niveuaer(analyserende og fortolkende). Hvis du er god til at snakke engelsk, vil jeg også råde dig til at give god tid til dialogen, da nogle lærer prioriterer denne del.

Held og lykke.


Svar #3
18. juni 2012 af sarahasem

Hvis det er STX engelsk eksamen du skal op i, er det i hvert fald vigtigt at have styr på disse analyser:

- Digt analyse

Hvor du f.eks. kommer ind på tema, rim, vers, linjer, symboler, modsætninger, budskab  - altså genrelt digtets komposition og layout, samt din fortolkning af det.

- Retorisk analyse (primært artikler og taler)

appelformerne: logos, pathos og ethos, med stor vægt på jeg'et i talen (afsenderen). Målgruppe. Er talen realistisk, og når budskabet frem (modtager)?

- Novelle analyse - litterær analyse (short story med videre)

Setting, character, plot, narrator & point of view & theme, climax er det vigtigste at tage fat i her.

- Essay 

Brug her Toulmins model, med indblik i at argumentére dine udtalelser. 

Husk at indrrage carpé diem så ofte som muligt - hvis det selvfølgelig passer ind. Det giver et ekstra plus i den sorte bog hos censor.

Du kan finde mange detaljerede analyse metoder her på nettet. De noter jeg har er lidt indviklede, da de er skrevet ned fra tavlen af. Men de danske analysemetoder er stortset det samme på engelsk. 

Jeg har blot skrevet det vigtigste ned her. Det tager ikke mere end 2 min. at finde en analyse model for hver genre.

Held og lykke til dig i morgen også!

 


Skriv et svar til: STX, engelsk B mundtlig eksamen - hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.