Matematik

ligninger

21. september 2003 af SP anonym (Slettet)
Har haft lidt problemer med denne opgave.. hjælp!!
3(x-5)=7x-7

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2003 af darkseer (Slettet)

3(x-5)=7x-7 <=> 3x-15=7x-7 <=> -15+7=7x-3x <=> -8=4x <=> x= -2

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2003 af Xabbu (Slettet)

Du skal gøre sådan her:
Først ganger du ind i parantesen..
3x - 15 = 7x - 7

Og så flytter du ellers bare x'erne over på den ene side og får så:

-4x = 8
x = -4/8
x = -2

/Xabbu

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2003 af Xabbu (Slettet)

aargh jeg er for langsom hver gang...

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2003 af darkseer (Slettet)

hehe.. det altid noget vi har det samme svar.. :-D

Svar #5
21. september 2003 af SP anonym (Slettet)

tak for hjælpen.. I har reddet min dag:-)

Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.