Matematik

find konvergens radius for serier

14. juni 2012 af Mathematica (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er givet den uendelige række.

∑n(n+1)/3n zn

Og skal finde dens konvergensradius. Man kan bruge rodtesten:

1/R = limn->∞ [(n(n+1)/3n)1/n

Men hvordan finder jeg grænseværdien for (n2+n)1/n


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Et bedre forslag er at beregne potensrækkens konvergensradius som

1/r = limn→∞|an+1/an| = limn→∞|(n+1)(n+2)/3n+1 / (n(n+1)/3n)|

                                       =  limn→∞|(n+2)/(3·n)| = 1/3


Skriv et svar til: find konvergens radius for serier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.