Engelsk

Outline - Viden om "The Plague"

14. juni 2012 af Støysen (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej!

Jeg sidder med en Outline hvor jeg har undeemnet: The Plague (Pesten)

Jeg skal bland andet tale, hvordan pesten kunne have været undgået.

Problemet er så bare, at jeg simpelthen ikke kan finde viden om det nogen steder - har søgt og søgt...

Nogen der ved noget hvordan det kunne være undgået eller kender nogle hjemmesider som fortæller om det?
- Ville være til meget, meget stor hjælp!
 

Mange tak på forhånd! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2012 af STXstudine (Slettet)

For at finde ud af hvordan den kunne have været undgået, er det måske en god idé at se på årsagerne til sygdommen. 

Jeg kan her give dig et udsnit af min SRP: 

Pesten ramte hovedsagligt den fattige del af befolkningen, fordi de oftest boede tæt, under usle kummerlige forhold, og de havde ikke de store chancer for at komme væk og flygte. De bedre stillede i samfundet der overlevede pesten, overlevede kun fordi de havde muligheden for at tage væk eller isolere sig fuldstændigt.

Døden var ikke fremmed for middelalderens befolkning, specielt ikke hos de lavt stillede. Dengang var de fleste sygdomme dødelige, dog var pesten mere skræmmende end hvad man havde været vant til netop fordi det var så nemt at blive smittet. Det handlede ikke ret meget om angsten for at dø eller hvordan man skulle dø. Men mere om det liv der ventede én efter døden. Ved begravelser i det katolske Europa var det vigtigt, at den faste rækkefølge af ritualer blev udført korrekt, ellers ville den døde ikke få et evigt efterliv i himmelen. Under pestens rasering i Europa, var det ikke praktisk muligt at udføre disse ritualer eller begravelser i det hele taget .

Folk døde som fluer og man fandt hurtigt ud af, at selv berøring ved en smittets ejendele overførte sygdommen, derfor lå ligene rundt omkring i hjemmene uberørte. Hverken slægtninge eller præster turde nærme sig stederne, så i stedet betalte man ligbærerne med store summer. Hver morgen så man ligbærerne gå rundt i byerne og samle ligene sammen. Men det var ikke de samme ligbærere, som før pestepidemien. Disse ligbærere var forbrydere og fattige folk, for kun de var desperate nok til at udføre det farlige og beskidte arbejde. De tjente mere end de oprindelige ligbærere men det var forståeligt at de tog så høj en hyre. De udsatte jo sig selv for en ganske stor smittefare ved at bære rundt på de pestramte lig.
 


Svar #2
17. juni 2012 af Støysen (Slettet)

Tusind tak! :-)


Skriv et svar til: Outline - Viden om "The Plague"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.