Psykologi

Omkring 24 timers eksamen

14. juni 2012 af Raportøren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder til 24-timers eksamen lige nu i psykologi, og jeg har trukket temaet "omsorgssvigt, tilknytning og resiliens".
 

Jeg har lavet lidt synopsis, men er gået i stå, da jeg ikke er sikker på hvordan jeg får snakket om mine billag, så de giver mening i forhold til teorien.

Sagen er den at mit ene billag handler om en mand (det hedder "ikke alene men ensom" og er fra samvirke fra 2005), hvor han beskriver sin barndom, men to alkoholiske forældre, men sagen er den at de teorier der ligger op til det han har været ude for er Bowlby og Ainsworth, som jeg - så vidt jeg kan læse i psykologiens veje, ikke siger noegt om mennesker der er over 2 år.

Er der nogn der ved hvordan man løser den, for han beskeriver intet om hans tid som spædbarn?

På forhånd tak! - Ditte


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. juni 2012 af Nilletøz (Slettet)

Man kan vel antage, at der nok ikke har været den store forskel, siden forældrene er alkoholikere. Hvis de var det, da han var 7, så var de det nok også, da han var 2, hvis der ikke er sket noget skelsættende i familiens liv, der har fået forældrene til at begynde at drikke. At drikke (eller tage stoffer) kan jo opstå som en forsvarsmekanisme. Men var det tilfældet her, så ville han nok have haft beskrevet det, fordi der så også havde været et liv 'før' de blev alkoholikere. 

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. juni 2012 af klotte (Slettet)

han vil også være gået i stå i en udviklingsfase under de to år fordi forældrene ikke har været nærværende nok til at opfylde børn behov for tryghed, omsorg, og basale behov.


Skriv et svar til: Omkring 24 timers eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.