Fysik

(U,I) karakteristik

14. juni 2012 af thenyouretoastmate (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg roder rundt i om det er U eller I, der er på x-aksen. 
Det giver mening for mig, hvis I er på x-aksen idet der gælder sammenhængen U = R*I

Desværre lader det til, at mange har U på x-aksen... Der gælder sammenhængen I = U/R = 1/R * U
Siger man her, at hældningen for en resistors graf vil være 1/R ? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2012 af hesch (Slettet)

Du skriver, at sammenhængen er: I = U / R, men så må det jo også gælde:

U = R * I, og R = U / I.

Hvad du ønsker illustrere via dit x,y- koordinatsystem, medfører jo hvad du vælger at sætte som x-akse og hvad du vælger at sætte som f(x) på din y-akse. Dit valg må bero på sammenhængen.


Skriv et svar til: (U,I) karakteristik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.