Kemi

pKs

16. juni 2012 af skoleskema (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan finder man pKs på en titreringskurve og et bjerrumdiagram?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2012 af mathon

når basetitrervolumenet er Vo
                                             

                                    haves  
                                                       pH = pKs + log(V / (Vo-V))

når  V = (1/2)·Vo
fås
                                                       pH = pKs + log((1/2)·Vo / (Vo - (1/2)·Vo)) = pKs + log(1) = pKs

  pKs aflæses på titerkurven som pH-værdien for Vb = (1/2)Vo

 

Bjerrum

                                                       pH = pKs + log((1-x) / x)

når  x = 1/2
fås
                                                       pH = pKs + log((1-(1/2)) / (1/2)) = pKs + log(1) = pKs

  pKs aflæses på Bjerrumdiagrammet som pH-værdien for x = 1/2


                                                       
 


Skriv et svar til: pKs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.