Matematik

bevis for toppunktet

17. juni 2012 af johs5 (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen der ved hvad der sker her?

-2ax_Th-bh = 2ax_Th + bh
?
2bh = 4axTh
?
xT = - b/2a


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2012 af d09 (Slettet)

http://www.youtube.com/watch?v=TluAhNjn4Zg


Svar #2
17. juni 2012 af johs5 (Slettet)

den fremgangsmåde bruger jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2012 af d09 (Slettet)

Nej det kan jeg se, men det er ligegyldigt hvilken fremgangsmåde du bruger, ved mindre din lærer har sagt til dig, at det lige præcis er den fremgangsmåde du bruger, som skal bruges. Det kan være det samme om du bruger den jeg har linket til, eller om du bruger den du selv har gang i. Den jeg har linket til, er bare langt nemmere at forstå! :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2012 af Andreww (Slettet)

#3 -Forståelse er relativ! 

#0 - Du har selv udledt x-koordinaten til toppunktet (på mystisk vis, med rodet notation), - indsæt den værdi i    ax2+bx+c   og du har din y-koordinat.

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2012 af mathon

 

                                                       ax2 + bx + c = a·(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))

indsættelse af
                             xt = -b/(2a) giver

                                                                             a·(-b/(2a)+(b/(2a))2 + (-d/(4a)) = -d/(4a)


Skriv et svar til: bevis for toppunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.