Dansk

Mundtlig dansk, årsprøve;-).

17. juni 2012 af MonicaAndersen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa:-)

Jeg går i 7. klasse og skal til mundtlig dansk årsprøve om lidt over end uge. Hvordan forbereder man sig godt til det og hvad gør man når man har trukket sit emne og skal ind og fremlægge for lærer og censor? 
- Har aldrig prøvet det før, så er lidt lost..:-)

 

Taaak på forhånd!:-):-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2012 af yo_wassap_guys (Slettet)

Før du går til prøve:
Jeg vil lave en opdeling over de emner i har haft i år (eller de sidste par år hvis du kan huske så langt) :)
Når emnerne er lavet kan du skrive nogle tekster som har været til hvert emne.

Til eksamen:
1. (5 % af din tid til selve eksamen skal gå med dette) Lav en disposition. En disposition er en slags planlægning over hvad man vil komme ind på. Den må du gerne fremlægge for lærer og censor.

2. Redegørele (10) %. = Meget kort resume. Personer, sted. Meget kort!

3. Analyse (65 %) = Hvad tænker du om teksten? Hvorfor tænker du det? Her er det rigtig godt at komme med eksempler fra teksten.Det er her du skal bruge det meste af tiden. Personkarakteristik, miljø, osv.

4. Perspektivering (20 %). = Tænk på hvad i har læst at andre tekster i samme emne. Sammenlig ligheder og forskelle.

Hvis du kun går i 7. klasse er det meget flot hvis du kan overskue de 4 punkter.

Held og lykke med prøven :)

 


Svar #2
17. juni 2012 af MonicaAndersen (Slettet)

Tusind tak!;-) 


Svar #3
19. juni 2012 af MonicaAndersen (Slettet)

Er der også andre måder at forberede sig på?:)


Skriv et svar til: Mundtlig dansk, årsprøve;-).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.