Matematik
Renten
03. september 2005 af
KK_88 (Slettet)
Hej.
Hvis man skal finde renten i en annuitet, hvad gør man så.!
1)
An= 120.000 kr
Y= 10.000 Kr
n= 10
r= ?
2)
a0= 100.000
Y= 5122,04 kr
n= 20
r= ?
Håber der er en som vil hjælpe.!
Hvis man skal finde renten i en annuitet, hvad gør man så.!
1)
An= 120.000 kr
Y= 10.000 Kr
n= 10
r= ?
2)
a0= 100.000
Y= 5122,04 kr
n= 20
r= ?
Håber der er en som vil hjælpe.!
Svar #1
03. september 2005 af craze (Slettet)
Du skal vel bruge renteformlen
k = k0*(1+r)^n
eller i dit tilfælde (tror jeg)
y = An*(1+r)^n
og så bare sætte dine tal ind og isolere r, hvilket er en overkommelig opgavelse.
Er dog ikke helt sikker, da jeg ikke ved hvad en annuitet er.
k = k0*(1+r)^n
eller i dit tilfælde (tror jeg)
y = An*(1+r)^n
og så bare sætte dine tal ind og isolere r, hvilket er en overkommelig opgavelse.
Er dog ikke helt sikker, da jeg ikke ved hvad en annuitet er.
Svar #2
04. september 2005 af allan_sim
#0. Er der tale om gældsannuitet eller opsparingsannuitet?
Jeg gætter på gældsannuitet, ellers må du spørge igen.
G = y*(1-(1+r)^(-n))/r
Som du kan se, optræder r i potens i tælleren samt i nævneren. Den er derfor ikke til at finde ved omflytninger i ligningen, så man slår typisk op i en tabel.
Det gøres ved at finde udregne G/y, finde n i tabellen og finde den tilsvarende rentesats. Ofte må man med denne metode angive renten som liggende i et interval.
Jeg gætter på gældsannuitet, ellers må du spørge igen.
G = y*(1-(1+r)^(-n))/r
Som du kan se, optræder r i potens i tælleren samt i nævneren. Den er derfor ikke til at finde ved omflytninger i ligningen, så man slår typisk op i en tabel.
Det gøres ved at finde udregne G/y, finde n i tabellen og finde den tilsvarende rentesats. Ofte må man med denne metode angive renten som liggende i et interval.
Skriv et svar til: Renten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
