Fysik

Resistans

19. juni 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Hvad er forskellen på resistans og resistivitet?

Resistans er jo en modstand, og der står i min bog, at en resistor/fx metaltråd er en resistor, fordi den opfylder ohms lov. Men er det så helelr ikke det samme som resistiviteten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af mathon

       Resistans er den fysiske betegnelse for det besvær, elektronerne møder på deres
       af den elektriske feltstyrke påtvungne gennemgangsvej
       af
       den konkrete modstand, R, på et eller andet antal Ohm.

       Resistiviteten, ρ, er den specifikke resistans pr. m længde pr. mm2 tværsnitsareal.

...............

      1 Ω·mm2/m = 10-6 Ω·m


Svar #2
19. juni 2012 af Sinimini (Slettet)

Men nu har vi lavet en karakterisitik af en konstantantråd, hvor vi fik en hældningskoefficient, og den opfyldte også ohms lov. Så må resistansen, som svarer til R i ohms formlen, jo også svare til resisitiviteten, ikke? Hvis resistansen er en konstant og resisitiviteten også er en konstant...hvordan kan man så vide, om hældningskoefficienten er det ene eller det andet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. juni 2012 af mathon

 

                                U = R · I

                                U = (ρ·L/a) · I

                                U / I = R = ρ·L/a

                


Skriv et svar til: Resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.