Matematik

Andengradspolynomier Toppunkt

20. juni 2012 af simonlinn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når man skal gøre rede for en andengradspolynomiets toppunkt, hvad skal man komme ind  på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2012 af PeterValberg

se vedhæftede, hvor formlen til bestemmelse af parablens toppunkt udledes

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:toppunkt_parablen.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2012 af Euroman28

Jeg vil lige nævne i tillæg at årsagen til

hvor du sætter 
er fordi ønsker at finde det punkt T(x,y) hvor f har vandret tangent.  Det punkt kaldes parablens toppunkt.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2012 af mathon

   hvoraf
                             2axo + b = 0

                             xo = (-b/(2a))     som indsat i

                             f(x) = ax2+bx +c = a(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))

                             f(-b/(2a)) = yo = a((-b/(2a) + (b/(2a))2 + (-d/(4a)) = -d/(4a)


Skriv et svar til: Andengradspolynomier Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.