Matematik

Løsning af ligninger

20. juni 2012 af caca1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hejsa alle jer!

Jeg sidder og er i gang med at læse op til mdt. mat eksamen c-niveau, og er gået lidt i stå ved et spørgsmål her:

Jeg bliver bedt om generelt at gøre rede for løsning af ligninger, og så af løsning af lineære udtryk (c=a*x+b) og eksponentielle udtryk (c=b*a^x). 

Jeg forstår egentlig ikke helt, hvad det er de egentlig vil have mig til, så alt modtages med kyshånd!! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2012 af mathon

   
                             ...isoler x i begge tilfælde


Svar #2
20. juni 2012 af caca1 (Slettet)

Tak for svar, men når jeg bedes om at gøre rede for dem alle, er det måske ikke helt nok blot at vise, at jeg kan isolere x, eller hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. juni 2012 af mathon

    

                            ...der findes nogle grundlæggende løsningsregler


Svar #4
20. juni 2012 af caca1 (Slettet)

Ok, kan det godt passe, at det lineære udtryk ender smm c-b/a=x, og det eksponentielle udtryk ender som log(c/b)/log(a)=x

eller har jeg gjort noget forkert? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. juni 2012 af mathon

 

  det lineære udtryk c = a·x+b    a≠0
  ender som
                                                                       x = (c-b) / a
             husk endelig parentesen

 

  det eksponentielle udtryk
  ender som                                                    x = log(c/b) / log(a)
      a>0


Svar #6
20. juni 2012 af caca1 (Slettet)

Ok, tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Løsning af ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.