Matematik

Gør rede for andengradspolynomiets graf og toppunkt.

20. juni 2012 af Nezzle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Skal op i mundtlig matematik i morgen (1.G) og har fået opgivet spørgsmål.
Jeg har derfor arbejdet med dem, men er ikke helt sikker på hvad jeg skal gøre i dette tilfælde?

Gør rede for andengradspolynomiets graf og toppunkt.

Skal jeg så forklare hvorledes et toppunkt kan være henholdsvist opadvendende(glad) og nedadvendende(sur)? og hvordan førstekoordinaterne til et toppunkt findes? altså xT(xT= -b/2a)?

Og om grafen at en parabel med ligningen f(x)=ax^2 + bx + c er symmetrisk omkring den lodrette linje x=-b/2a(Altså xT)

Og at det kan løses med et CAS værktøj ved at indtaste følgende: solve(f(xt-h)=f(xt+h),xt) Giver igen xt= -b/2a 

Er jeg på rette vej ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2012 af mathon

 

              benyt
                             f(x) = ax2 + bx + c = a·(x+(b/(2a))2 + (-d/(4a))


Skriv et svar til: Gør rede for andengradspolynomiets graf og toppunkt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.