Matematik

Differentialregning Regneregler for h(x)=f(x)+g(x)

20. juni 2012 af lare (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg sidder med et eksamenspørgsmål jeg skal forberede hvor dette indgår:

Bevis regnereglerne for differentiation af funktionerne: f(x)=k*g(x) og h(x)=f(x)+g(x).

 

Og jeg kan slet ikke komme frem til hvordan det skal gøres, håber i kan hjælpe - på forhånd tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man beviser regnereglerne ved at benytte tre-trinsreglen. I tilfældet, hvor man skal vise, at (f(x)+g(x))' = f '(x) + g'(x), antager man, at f(x) og g(x) er differentiable og viser så, at differenskvotienten for (f+g) har en grænseværdi, og man viser, hvad denne grænseværdi er.


Skriv et svar til: Differentialregning Regneregler for h(x)=f(x)+g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.