Kemi

Mængdeberegning af pentan?! haster!

21. juni 2012 af Mariardj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen.

 

Da jeg skal til naturfagseksamen på onsdag skal jeg lave en mængdeberegning af pentan, jeg skal finde ud af hvis jeg forbrænder 60g pentan hvor mange gram co2 jeg får af det. 

Problemet er så at jeg virkelig ikke kan finde ud af mængdeberegning, så hvis en eller anden har lavet en mængdeberegning af pentan, må i meget gerne sende den til mig, også er det lige meget hvor mange gram pentan der bliver afbrændt. 

 

håber virkelig nogen vil hjælpe!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2012 af bassemusen7 (Slettet)

du regner først molarmassen ud fra pentan når det er gjort har du altså to kendte faktorer i denne ligning

n=m/M 

n-stofmængde

m-masse

M-Molarmasse

dernærst kender du masse og Molarmasse og bestemmer stofmængden.

da jeg ikke ved hvad koefficienterne hedder i din reaktion kan jeg ikke sige hvad du konkret skal gøre men normalt hvis et stof så reagere 1/2 ved du at stofmængden af pentan gange 2 vil være lig med stofmængden af Co2 :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. juni 2012 af mathon

M(C5H12) = sum({5,12}*{12.011,1.008}) g/mol = 72,151 g/mol

M(CO2) = sum({1,2}*{12.011,15.999}) g/mol = 44,009 g/mol
 

oversigt
                                                                           C5H12   +   8 O2   --->  5 CO2   +   6 H2O
ækvivalente stofmængder i mol:                             1                                   5

ækvivalente masser i g:                                      72,151                        220,045    
aktuellle mængder i g:                                           60                                  x                  


      forholdsregning:
                                                         x / (220,045 g)  =       60 / 72,151 = 0,831589

                                                         x = 0,831589 · (220,045 g) ≈ 183 g
                  

 

             
                                    


Skriv et svar til: Mængdeberegning af pentan?! haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.