Studievejledning

Tage året om igen??? - Haster

22. juni 2012 af jegelskermangoer (Slettet)

Hej igen, 

 

Jeg er virkelig nede over mit snit, og er virkelig bange for at jeg ikke kommer ind på nogen uddannelser, så jeg går rundt og overvejer om jeg skal tage 3.g om?

Jeg vil rigtig gerne have en god uddannelse. 

Mit snit er som sagt kun på 3,4. 

Hvis jeg ikke tager til min sidste eksamen, så får jeg ikke mit studenterbevis, men kan jeg så godt søge ind på et andet gymnasium og tage 3.g om?

 

Er det ikke bedst for mig at tage året om igen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. juni 2012 af ThymsB (Slettet)

Hej!

Du kan godt få en videregående uddannelse, selv om dit snit er meget lav. Der er en del uddannelser, der kun kræver en bestået studentereksamen med et snit på minimum 2,0. Når det så er sagt, kan du selvsagt ikke tillade dig at være specielt kræsen. Hvilken type uddannelse forestiller du dig at tage efter gymnasiet?

Du kan IKKE tage året om, når først du har taget den sidste eksamen. Så er du officielt student, og har dermed lukket dit eksamenbevis. Det betyder også at du ikke kan ændre dit endelige gennemsnit. Derfor skal du tage beslutningen inden sidste eksamen, som vel ligger  i næste uge.

 

 


Svar #2
22. juni 2012 af jegelskermangoer (Slettet)

Jeg havde tænkt mig at læse til markedsføringsøkonom på Roskilde, hvor jeg kan se at alle blev optaget sidste år, men er bange for at jeg ikke bliver optaget pga. mit snit. Ellers havde jeg tænkt mig bygningskonstruktør på EASJ.

 

Jeg er godt klar over at jeg ikke kan tage året om igen, efter min sidste eksamen. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. juni 2012 af ThymsB (Slettet)

Jeg tror ikke, at du skal være bekymret for om du kan komme ind på den uddannelse. Du kan altid tage nogle sekundære prioriteter andre steder, hvor alle også er blevet optaget i de senere år. 

Bare sørg for at bestå, hvis ikke du ønsker nogle af de mere (gennemsnitsmæssigt) krævende uddannelser.


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. juni 2012 af npcnb (Slettet)

Er ganske enig. Der er mange gode uddannelser at vælge imellem selvom man kun er bestået - dog er AU og KU nok naturligvis ikke muligheder. Personligt ville jeg i hvert fald ikke gå året om - men det er selvfølgelig også ærgeligt at have et dårligt snit til at stå på sit eksamensbevis resten af livet. Dog tror jeg ikke virksomheder går så forfærdeligt meget op i gym-snittet når først den videregående uddannelse er afsluttet :) Nu ved jeg heller ikke hvor meget du regner med at kunne hæve det hvis du endelig valgte at gå året om.


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. juni 2012 af JonasKbh (Slettet)

Hvis det ikke kræver andet end bestået at komme ind på den uddannelse du brænder for, så f*** dit gennemsnit. Så snart du er i gang med din "rigtige" uddannelse, så er der aldrig mere nogen der ser på din studentereksamen.

 

 


Skriv et svar til: Tage året om igen??? - Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.