Matematik

Bestem differentialkvotienten for f(x)=1/x

23. juni 2012 af ra1994gh (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal til eksamen i mundlig matematik, og har fået et spørgsmål som lyder: 

Bestem differentialkvotienten for f(x)=1/x.

Kan det virkelig passe jeg kun skal bestemme, uden at udlede?

Det er Mat - A.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Hvis det er spørgsmålets nøjagtige ordlyd - så er det nok at bruge den sædvanlige differentationsformel

(xn) ' = n*xn-1   som jo giver -1/x2

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2012 af mathon

 

    men sørg for at have tretrinsreglen parat

    denne indeholder en del brøkregning, som tager lidt tid
    i modsætning til ovenstående.

   Så mon ikke de "10 min." er berammet til bl.a. at se dig
   udlede med tretrinsreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2012 af PeterValberg

Jeg ville satse på tretrinsreglen anvendt på at finde diff.kvotienten til f(x) = 1/x
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
23. juni 2012 af ra1994gh (Slettet)

Jeg har fundet ud af, at jeg skal udlede den!

Men den er lidt anderledes at udlede end x^2, og kvadratrod(x). Nogen der kan hjælpe mig i 1. trin.


Svar #5
23. juni 2012 af ra1994gh (Slettet)

Jeg har fundet frem til at Δf=(1/x+h) - (1/x)

Hvad gør jeg så?


Svar #6
23. juni 2012 af ra1994gh (Slettet)

Jeg har fundet ud af det!

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2012 af Anna2012 (Slettet)

hvordan? Vil du ikke nok forklare mig det? :)


Skriv et svar til: Bestem differentialkvotienten for f(x)=1/x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.