Engelsk

Engelsk mundtlig B - hvordan prøven foregår og man bedste fremlægger sig tekst.

24. juni 2012 af Mateo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg skal op i engelsk mundtlig B nu på onsdag. Jeg er lidt i tvivl omkring hvordan prøven forløber så det ville være super rart lige at blive briefet. Hvis I skulle lægge inde med noget tips/tricks og eventuelt noter ville jeg også være taknemlig hvis de blev vedhæftet.
En anden ting jeg RIGTIG gerne ville vide var hvordan man bedst muligt fremlagde sin tekst? Ved selvfølgelig godt der er forskellige emner men hvis I lige kunne komme med nogen pointers. Fx. først årstal, så forfatter, derfor session osv.
Mange tak fordi I har brugt jeres tid til at læse min besked og derfor hjælpe mig.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. juni 2012 af Gulle17 (Slettet)

Prøven foregår ved, at du trækker en tekst, som hører ind under et af de emner, som læreren har opgivet.
Så får du så en time til at analyserer den tekst du har trukket og så skal du snakke med lærer og censor i ca. 25 min. (inklusiv karaktergivning og sådan).

Da jeg var oppe, så gav jeg først et overblik over hvad jeg vil sige og i hvilken rækkefølge (Det giver læreren mulighed for at bedre hjælpe dig, hvis du går i stå + det giver et indtryk af at du har overskud og overblik over teksten). Derefter snakkede jeg først om hovedtemaet (+ evt. andre temaer) og derefter Setting + atmosfæren, derefter personkarakteristikker, så "style" (altså ting såsom om der var 3. person fortæller, personifikationer osv.). Til sidst relaterede jeg det til tekster, vi har læser i løbet af skoleåret (Det er vigtigt at du gør dette, altså har styr på de tekster I har læst) og til sidst lagde op til en diskussion, ved at fortælle om min mening af hovedtemaet (er det et vigtigt tema af snakke om, er jeg enig/uenig med forfatteren osv.) Ved at lægge op til diskussionen, så er der også mindre chance for at læreren/censoren hiver ting frem i selve teksten, men i stedet kommer snakken til at være mere overordnet om temaet og du dermed bedre kan snakke udfra din mening og ikke så meget ud fra teksten/analysen (Det er der nogle, som foretrækker, andre gør dog ikke :P)

Mit råd til dig er, at få styr på grammatik (det trak mig en karakter ned, da jeg var oppe, at jeg lavede grammatikfejl) og få styr på emnerne og de "fagord", der muligvis hører til (f. eks. hvis der er war, så kunne det være ting såsom hvornår en bestemt krig startede eller hvis det er Indien, så at indien har et kastesystem osv.)
Ellers er der gode vejledninger her på studieportalen + en test, om de fagord der bruges til en analyse. Begge ting hjalp mig :)

Held og lykke og håber du kunne bruge, det jeg har skrevet :)


Svar #2
24. juni 2012 af Mateo (Slettet)

Perfekt! Din gennemgang af hvordan jeg skal styre de første 10 min og forhåbentlig også dialogen efterfølgende var lige hvad jeg skulle bruge!
Tusind tak :)


Skriv et svar til: Engelsk mundtlig B - hvordan prøven foregår og man bedste fremlægger sig tekst.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.