Matematik

ligning

04. september 2005 af wendten (Slettet)
har ligningen

2^x + 2^(-x) = 5

hvordan løser man den?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

2^x + 2^(-x) = 5
<=>
2^x + 1/(2^x) = 5

Prøv så at gange igennem med 2^x. Du får nu en skjult andengradsligning med 2^x som ubekendt.

Svar #2
04. september 2005 af wendten (Slettet)

tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2005 af Duffy

2^x + 2^(-x) = 5

2^x[2^x + 2^(-x)] = 5 * 2^x

2^(2x) + 2^(-x)*2^x = 5 * 2^x

(2^x)^2 - 5*2^x + 1 = 0

t^2 -5t + 1 = 0

...fortsæt selv.



Duffy

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.