Fysik

Gassers tilstandsligning HASTER

25. juni 2012 af 1234512 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal op til eksamen imorgen, og forstår ikke helt gassernes tilstandsligning, er der ikke nogen som vil være rigtig søde og give en god forklaring, det haster :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Er det den her:

pV = nRT?


Svar #2
25. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. juni 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Det er idealgasloven. Hvad forstår du ikke helt præcist?


Svar #4
25. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad den skal bruges til :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. juni 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Aah,

Du har fx en gas som du fx gerne vil finde antallet af atomer i. Du antager den er ideel.

nu kender du temperaturen i rummet T(i kelvin ca. 293K) du kender trykket(p) i rummet og hvor meget din gas fylder i volumen(V).

R er gaskonstanten, den kan slås op. n er stofmængden af gassen, som kan direkte oversættes til antal atomer med avogadrokonstanten.

pV = nRT <=>  n = pV /(RT)

Desuden kan du også finde både p V og T når bare du har de 3 andre.


Svar #6
25. juni 2012 af 1234512 (Slettet)

tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Gassers tilstandsligning HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.