Matematik

gæld spørgsmål

25. juni 2012 af thaison (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 4

Et lån afdrages med 500 kr. om måneden over 2 år med en månedlig rente på 1%.
Forklar, hvorledes du vil beregne det samlede rentebeløb i kr. ved lånet (lav evt. et regneeksempel).

det som jeg har lavet er

G = 500 * 1 – ( 1 +  0,01 )-24 / 0,01

G = 10621,69kr

Den  fulde beløb er 10621,69kr  som bliver afdraget i 2 år med 1 % rente om måned

men følder at jeg har lavet noget forkeret fordi der siges at der bliver afdraget 500 kr om måned med 1% rente

i 2 år så der er 24 måneder der bliver afdraget med 1 % rente men har en følse at det forket det jeg har lavet håber med lidt hjælp tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2012 af peter lind

Med mindre du har skrevet forkert er din formel forkert. Du kan se den på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/rente.html#gaeld

Der spørges om renter ikke om hvor meget, der er lånt


Svar #2
25. juni 2012 af thaison (Slettet)

hmm tak for dit svar men hvis det fulde rente beløm så er det formel 1+ R = ( 1 + r )24

er det korrekt hvad jeg siger

og tak for dit svar


Svar #3
25. juni 2012 af thaison (Slettet)

håber nogen der kan hjælpe mig med at forklare hvilken formel i bruger til at hvide det fulde rentebeløb i kr

for er kan ikke løse den


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juni 2012 af SuneChr

500 kr er afdraget  24 gange  =   24·500 kr =  12000 kr

Gælden, eller det lånte beløb, skriver du, er  10621,69 kr

Så må differencen være renter, såfremt der ikke er indbyggede omkostninger, gebyrer m.m.


Skriv et svar til: gæld spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.