Kemi

pka til ml ?

26. juni 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

har en ka der hedder 4,65*10-6

dens pka vil så være 5,33

 

hvilken ligning eller formel eller ... ? kan jeg bruge til at finde ud af hvor meget syre jeg har tilsat ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2012 af kkristinaa (Slettet)

Du bliver nok nødt til at give lidt flere informationer.. 

Har du lavet en titrering eller hvordan? Hvilket stof er det som du arbejder med? 

Jeg studerer kemi på uni, så burde vide det du spørger om. :)


Svar #2
26. juni 2012 af ansigtet (Slettet)

jeg har piperazin ( en benzenring med NH i hver sin ende så C4H10N2

som jeg titrere med HCl

 

 


Svar #3
26. juni 2012 af ansigtet (Slettet)

så jeg skal finde ud af hvor mange HCl ml der skal til at få pka værdien /ph på 5,33 og 9,73

piperazin har molvægt: 86,14g/mol med koncentration på 0,1003M

HcL konc. på 0,0998M


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juni 2012 af mathon

 

         pKa = 9.8

  pufferligningen
                                 pH = 9,8 + log(cb/cs)

                                 pH = 9,8 for

                                nb/ns = n(C4H11N2) / n(C4H10N2)   = 1          da volumenet er fælles

                               

    du har ikke oplyst volumenet af piperazin !!!

 

se
http://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=piperazin&source=web&cd=1&ved=0CFcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FPiperazine&ei=tK_pT9fhNob3sgbc9OS7Dg&usg=AFQjCNE31JwRTdP4qGoBIWXfj7oL-tjDKA&cad=rja


Svar #5
26. juni 2012 af ansigtet (Slettet)

start volumen er på 10,00mL, pka er 9,73 et er opgivet i opgaven så bliver nø til at bruge det


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. juni 2012 af mathon


          og
                         hvordan lyder spørgsmålet helt konkret?


Svar #7
26. juni 2012 af ansigtet (Slettet)

skal lave en titreringsoversigt kurve har funet værdierne :

ml HCl   - pH

0,00  -   11,39

?      -  5,33 (Pka2)

8,000 - 9,14

10,050 - 7,53 (1.æk. punkt)

?    - 9,73 (pka 1)

18,00 - 4,75

20,10 - 3,41 (2. æk. pkt)

25,00 - 1,85

 

mangler volumnerne til pka værdierne


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. juni 2012 af mathon

#7


skal lave en titreringsoversigt kurve har funet værdierne :

ml HCl   - pH

0,00  -   11,39

?      -  5,33 (Pka2)                       (1/2)·(10,050 mL) = 5,025 mL

8,000 - 9,14

10,050 - 7,53 (1.æk. punkt)

?    - 9,73 (pka 1)                         (1/2)·(20,10 mL) = 10,05 mL       

18,00 - 4,75

20,10 - 3,41 (2. æk. pkt)

25,00 - 1,85

 

mangler volumnerne til pka værdierne


Svar #9
26. juni 2012 af ansigtet (Slettet)

(1/2)·(20,10 mL) = 10,05 mL , den første er rigtig men den her kan ikke være rigtig, i følge facit bliver den 15,075 ml men ved ikke hvordan de kommer frem til det


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. juni 2012 af mathon

det var også mig der regnede forkert
 

                                      pK1 = (1/2)·(20,10 - 10,05) + 10,05 = 15,075


Svar #11
26. juni 2012 af ansigtet (Slettet)

taak :D


Skriv et svar til: pka til ml ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.