Fysik

mekanik !!

26. juni 2012 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Er der nogle der kan forklare mig hvorfor den resulterende krafts arbejde er lig tilvæksten i partiklens kinetiske energi? 

Kan i give eksempler på det.. 

Hvordan forklarer man et arbejde? Ved godt, at det er et underligt spørgsmål. Men har svært ved, at forklare det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. juni 2012 af 215 (Slettet)

Nu er det meget lang tid siden jeg har haft fysik, men ville da tro at den resulterende kraft er den kraft noget bevæger sig med. Altså selve bevægelsen, og i og keg kraften resulterer i en bevægelse stiger den kinetiske energi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. juni 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Den resulterende kraft:

F = ma(t),  arbejdet af en kraft skrives, hvis krafen er vinkelret på bevøgelsesretningen:

W = ∫ F ds  = m ∫ a(t) ds

Så for konstant acceleration er a(t) = a =>

W = ma*s

Fra formlerne for bevægelse for konstant acceleration:

as = 1/2(v2-v02)  => W = 1/2m (v2-v02) = 1/2 m Δv2

Som er ændringen i kinetisk energi. Arbejde defineres kraft gange afstand tilbagelagt vej(vinkelret på bevægelsen)

Så normalt er arbejde:

W = ∫ F cos(v) ds


Skriv et svar til: mekanik !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.