Matematik

Problemregning

26. juni 2012 af Simon1612 (Slettet)

Hej

Jeg har et problem med ligninger

Jeg skal regne dette ud

3x+8=5x-6

Hvordan gør jeg det??

 

Et andet problem er areal.

En taperulle måler 55 cm og er 10 meter lang

Den koster 25 kr for en rulle,

Hvad er arealet af den??

Hvad er prisen pr m2??

 

I en have er der et rundt bed på 10m2 man vil gerne plante nogle blomster hele vejen rundt

Beregn omkredsen af bedet???


Svar #1
26. juni 2012 af Simon1612 (Slettet)

Nogen som kan hjælpe mig :-) ??


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. juni 2012 af 123434 (Slettet)

3x+8=5x-6

3x+8-8=5x-6-8 trækker 8 fra på begge sider af lighedstegnet

3x=5x-14

-2x=-14

x=7

2) areal=L*B

Her er det vigtigt, at man regner med samme enheder.

1m=100cm

55cm*1000cm=55.000cm^2 eller 0,55m*10m=5,5m^2

 

3) Er diameteren 10m?

 


Svar #3
26. juni 2012 af Simon1612 (Slettet)

Bedet er på 10 m2

Og tak for hjælpen på de andre :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. juni 2012 af 123434 (Slettet)

3) I areal, omkreds eller?

Er glad for at kunne hjælpe.


Svar #5
26. juni 2012 af Simon1612 (Slettet)

Undskyld det er arealet af bedet der er 10 m2 :-)

Det er en stor hjælp du giver mig :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. juni 2012 af nielsenHTX

#5

arealet af en cirkel er

Acirkel=πr2   altså find r i

10=πr2     husk r er positiv.

vi kender nu r, omkredsen af en cirkel er.

Ocirkel=2π·r      indsæt dit r fra før og udregn.


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.