Matematik
løsning af ligning-uden brug af lommeregner
05. september 2005 af
Atky (Slettet)
løs ligningen
x(x^(2)-4)(x^(2)+3)=0
får det altid til et grimt 5 gradspolynomium som ikke kan løses uden lommeregner, der må være en enkel måde at løse det på. Men hvordan?
x(x^(2)-4)(x^(2)+3)=0
får det altid til et grimt 5 gradspolynomium som ikke kan løses uden lommeregner, der må være en enkel måde at løse det på. Men hvordan?
Svar #1
05. september 2005 af Svante85 (Slettet)
her skal du dele ligningen op i 3 dele, en der hedder x, en der hedder (x^(2)-4) og en der hedder (x^(2)+3), hvis en af disse dele giver nu, giver hele ligningen nul.
Svar #2
05. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Først regner vi lidt:
x(x^(2)-4)(x^(2)+3)
<=>
Du skal bruge nul-reglen. Du ved, at hvis et udtryk bestående af flere faktorer skal være 0 (som i tilfældet ovenfor), må en af faktorerne være 0. Altså
x = 0 v x^2-4 = 0 v x^2+3 = 0
...og de burde være til at løse alle sammen.
x(x^(2)-4)(x^(2)+3)
<=>
Du skal bruge nul-reglen. Du ved, at hvis et udtryk bestående af flere faktorer skal være 0 (som i tilfældet ovenfor), må en af faktorerne være 0. Altså
x = 0 v x^2-4 = 0 v x^2+3 = 0
...og de burde være til at løse alle sammen.
Svar #4
05. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Hovsa, glem den øveste del af indlægget, ned til biimplikationstegnet.
Skriv et svar til: løsning af ligning-uden brug af lommeregner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
