Matematik

Ligninger med logaritmer

12. juli 2012 af cre (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej!

Jeg står og skal løse to ligninger uden hjælpemidler, der ser således ud:

(x+4)*ex=0                        og                  ln(e4x)+2=6

Umiddelbart kan jeg ikke gennemskue løsningen til dem, så håber der er en venlig sjæl, der kunne henvise mig til nogle regneregler måske?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

I den første ligning benytter man nulreglen for et produkt sammen med den vigtige egenskab, at eksponentialfunktionens værdier altid er positive.

I den anden ligning benytter man, at ln(x) og ex er hinandens omvendte funktioner, hvorfor ln(ex) = x .

Den første ligning reduceres derfor til

x + 4 = 0 ,

mens den anden ligning reduceres til

4x + 2 = 6 .


Svar #2
14. juli 2012 af cre (Slettet)

Tusind tak for svar. :)

Nu kan jeg godt se i ligning 2, at ln(x) og ex ophæver hinanden.

Men forstår ikke helt, det du skriver til ligning 1 og derefter slipper af med ex ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Til det sidste spørgsmål, se forklaringen i din nye opgavetråd. Man benytter nulreglen for et produkt og benytter, at ex altid er forskelligt fra 0, så man kan dividere med ex .


Svar #4
14. juli 2012 af cre (Slettet)

Tak igen. :)


Skriv et svar til: Ligninger med logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.