Matematik

Matematik C til B - pensum?

22. juli 2012 af kirstinehansen17 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle derude! 

Jeg skal til at starte paa 3.G - stx. I den forbindelse har jeg faaet den glaede at skulle opgradere matematik fra C-B i forbindelse med opgradering af samfundsfag. Da matematik ikke frembragte den stoerste interesse i 1.G hvor jeg havde det paa C-niveau, vil jeg derfor gerne vide foelgende 2 ting. 

1. Hvordan er forskellen paa B & C-niveau?

2. Er det muligt at komme op til eksamen i C-niveaus pensum, hvis det ikke bliver repeteret paa B, naar nu det er et "valg"fag? 

 

Paa forhaand tak for jeres besvarelser.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juli 2012 af Nilletøz (Slettet)

1: På B-niveau begynder du at lære beviser. Det er i hvert fald, hvad jeg oplevede som den største forskel. Ellers er det bare at bygge ovenpå. En anden ændring har nu også været, at min formel samling havde alle led i en formel isoleret, så det behøvede vi ikke kunne selv. Det skal man til gengæld kunne på B-niveau, ligesom Reduktionsopgaver vist indgår til alle skriftlige prøver på B-niveau under prøven uden hjælpemidler. 

Vi lærte om trigonometri, statestik og sandsynlighed, 2 ligninger med 2 ubekendte, funktioner (herunder eksponentiel, logaritmisk, parabler, 2. gradsligninger), at differentiere og at integrere. Det er i hvert fald det, jeg kan huske :) 

 

2: Så vidt jeg har forstået det, så kan du ikke komme op i C-niveau, hvis det ikke bliver gennemgået som en del af B-niveau, fordi C-niveau er afsluttet. Eller det gælder i hvert fald den mundtlige eksamen :) Til den skriftlige kan man komme ud for begge dele. 

 


Brugbart svar (2)

Svar #2
22. juli 2012 af Andreww (Slettet)

#1

Det er helt op til hver enkelte lærer at fremsætte et forslag,  - som senere skal godkendes af censor - til mundtlige spørgsmål. Så det kan godt lade sig gøre at trække et spørgsmål som primært hører til niveau C.

 

#0

Forskellen er relativ stor, ide man tager hul på calculus(differential, og integralregning) - det er kun et spørgsmål om at følge godt med!


Skriv et svar til: Matematik C til B - pensum?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.