Matematik

linjer og linearitet

28. juli 2012 af 123matematik123

Hej.

Jeg har bruge for hjælp til linjer og linearitet

1. Bestem en ligning for den linjer der går gennem punktet A(6,2) og som er parallet med linjen med ligningen y=-7x+5

2. bestem en ligning for den rette linje der går gennem punktet (3,1) og som står vinkelret på linjen med ligningen y=4x-5

3. Betragt linjerne  l og m med ligninger l: 3x+4y-16=0 og m: 12x-9y+4=0

 

Jeg håber, at der er nogen der kan forklare mig, hvordan man regner dem ud.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juli 2012 af peter lind

Ligningen for en ret linje er y = ax+b. Hvis 2 linjer er parallelle er deres hældningskoefficient a ens. Deraf kan du finde 1. Dernæst sætter du det givne punkt ind i linjens ligning. Det giver en ligning til bestemmelse af b.

2. Brug at. 2 linjer er vinkelret på hinanden er produktet af deres hældningskoefficienter -1, til at finde hældningskoefficienten for den ukendte linje. Resten er som i 1.

3. Skal du løse ligningerne ?. I så fald gang den første ligning med 4 og træk den anden ligning fra resultatet. Det giver en ligning med en ubekndt y


Skriv et svar til: linjer og linearitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.