Matematik

ligning

30. juli 2012 af cigi123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som kan løse følgende:

½=sin(2t-π/3)

Jeg kan nemlig ikke få det til at give det rigtige.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juli 2012 af peter lind

slå v = invers sinus(½) op på din lommeregner eller i din bog (NB i radianer). du har så ligningerne

2t-π/3 = v + 2pπ eller 2t-π/3 = π-v + 2pπ

 


Svar #2
30. juli 2012 af cigi123 (Slettet)

Det forståer jeg ikke helt?

Kan du uddybe det lidt mere?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. juli 2012 af peter lind

Hvad forstår du ikke? Jeg bruger blot at den inverse til sinus kan slås op på en regnemaskine, at sin(v) = sin(π-v) samt at sinus er periodisk med perioden 2π


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. juli 2012 af SuneChr

Vi har,   sin (π/6)  =  sin (5π/6)   =  ½

hvorfor         2t - π/3  =  π/6    ∨    2t - π/3  =  5π/6

Man husker, at sin funktionen er periodisk med perioden 2π .  


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.