Matematik

kumulativ frekvens

01. august 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

har følgende tal:

62 68 69 80 68 79 83 70 74 73

74 75 80 77 80 83 73 79 100 93

92 101 87 96 99 94 102 95 90 98

86 93 91 90 95 97 87 89 100 93

92 98 101 97 102 91 87 110 106 118

 

ialt 50

 

hvordan finder jeg den kumulative frekvens på disse tal


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. august 2012 af nielsenHTX

jamen ved du hvad frekvens er?


Svar #2
01. august 2012 af ansigtet (Slettet)

har prøvet at lave den men får ikke hvad facit er så tror jeg gør det forkert

 

de skal hvertfald inddeles i [60;70],[70;80],[80;90],[90;100],[100;110],[110;120]

 

fik frekvensen til at være :

4

9

10

18

7

2

 

men fik forkert svag


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. august 2012 af peter lind

Du har misforstået hvad frekvens og kumuleret frekvens er. Frekvensen i et interval er antal tal i intervallet delt med samtlige tal. Hvis der er 4 i det første interval og antal tal er 50 bliver frekvensen 4/50 = 0,08 = 8%. Er antallet 9 bliver frekvensen 9/50 = 0,18 = 18%.

Med kummuleret frekvens skal du adderer frekvenserne fra de foregående intervaller. Det første kummuleret frekvens er blot frekvensen i intervallet i eksemplet altså 8%, den anden kummuleret frekvens er summen af de 2 første frekvenser altså i eksemplet 8%+18% = 26%. den tredje kummuleret frekvens er summen af de 3 første frekvenser eller hvad der er det samme summen af den anden kummuleret frekvens og den tredje frekvens- o.s.v.


Svar #4
01. august 2012 af ansigtet (Slettet)

men det har jeg prøvet men i vores facit står der at de kummuleret frekvenser er :

0,5,16,25, 43,49,50?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. august 2012 af peter lind

Den kummultative frekvens skal ende med 100%, så enten er der noget du har misforstået i opgaven eller også er din facitliste forkert. Kan du ikke vedlægge den fulde opgave ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. august 2012 af peter lind

I dine intervalopgivelser er alle intervaller lukkede, hvilket ikke kan være rigtig. Som du skriver det skal 70 anbringes både i det første og det andet interval.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. august 2012 af SuneChr

Interval                    ]60 ; 70]   ]70 ; 80]   ]80 ; 90]   ]90 ; 100]   ]100 ; 110]   ]110 ; 120]

Kumuleret frekvens*       5             16           25           43               49                50

*Det er hyppighed, altså absolutte størrelser.


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. august 2012 af peter lind

#7 Dette er ikke frekvens.


Skriv et svar til: kumulativ frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.