Matematik

Løs en ligning

02. august 2012 af Hijsa

Hej!

Min opgave lyder at jeg skal undersøge om 2 er en løsning til ligningen nedenunder. Men forstår ik lige måden på hvordan jeg skal undersøge det? Altså skal jeg bare prøve at løse ligningen og se om det giver 2?

I såfald hvordan skal jeg gribe det an?

(x+3)2 - 4 / 3 = x3 - 3x2 -5 * (-x) - 1

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. august 2012 af mathon

hvis 2 er en løsning
skal der gælde

                                                ?  
                          (2+3)2 - 4 / 3 = 23 - 3·22 - 5 · (-2) - 1

hvilket du undersøger om er tilfældet

 


Svar #2
02. august 2012 af Hijsa

Jeg får det til at give 5 = 7

Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Venstresiden kan kun give 7 for x = 2, hvis der er tale om ligningen

[ (x+3)2 - 4 ] / 3 = x3 - 3x2 -5 * (-x) - 1

Det er vigtigt at benytte parenteser til at angive, hvad der skal divideres med hvad.


Svar #4
02. august 2012 af Hijsa

#3

Hov, mente også at jeg fik det til at give 7 = 5

Så løsningen er altså ikke tallet 2??


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis man har efterprøvet, at 2 ikke tilfredsstiller den forelagte ligning, er det hermed godtgjort, at 2 ikke er en løsning til ligningen. Dermed er opgavens spørgsmål besvaret.


Skriv et svar til: Løs en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.