Matematik

anden ordens differentialregning

04. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg vedhæfter spørgsmålet

1) Den fuldstændige løsning finder jeg 

Ligningen kan også skrives i form af

     y'' - y' - 2y = 0 

Den karakteristiske ligning er

     R2 - R - 2 = 0 

Diskriminanten findes

     d = -12-4*1*(-2) = 9 

Af ovenstående finder jeg rødderne 

     r1 = -1 og r2 = 2 

Den fuldstændige løsning er da 

     y(t) = A*e-t+ Be2t

Så vil jeg finde den bestemte løsning 

     y(0) = 0 => A + B = 0 

     y'(0) = 2 => -A + B = 2 

Af ovenstående beregner jeg A og B og den bestemte løsning er så 

     y(t) = -(2/3) e-t + (2/3)e2t

 

 

Er der nogle der kan se om jeg har regnet rigtigt? Der er ingen facit til spørgsmålet, så ved ikke om jeg regner rigtigt eller forkert. 

 

 


Svar #1
04. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Jeg vedhæfter nu spørgsmålet, 

men jeg kan se at jeg har læst opgaven forkert/skrevet forkert ned. 

Jeg er gået ud fra y'(0) = 2 mens det i opgaven var y'(0) = 3. 

Men er fremgangsmåden rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. august 2012 af peter lind

fremgangsmåden er rigtig. Der skal dog gælde -A+2B = 2. Det er sikkert blot en skrivefejl, da løsningen ellers er rigtig


Svar #3
04. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Det var godt, og det er en skrivefejl.

Det skulle være -A+2B=2 

 


Skriv et svar til: anden ordens differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.