Matematik

kompleks andengrads ligning ]

05. august 2012 af asddsaf (Slettet)

jeg skal løse 

     z2(1+i)z+2-i=0

 

jeg definerer koefficienterne 

a = 1, b = (1+i), c = 2-i 

d = b2 - 4 * a * c = (1+i)2 - 4 * 1 * (2-i) = 12 + i2 + 2i - 8 + 4i = -8 + 6i                (da i= -1)

jeg beregner modulus 

r = sqrt(-82 + 62) = 10 

sqrt(d) = ± 1+3i 

ud fra ovenstående kan jeg beregne z1 og z2

z1 = i 

z2 = -1+i 

 

 

er det rigtigt? og hvis der er fejl i mit resultat, er fremgangsmåden ellers rigtigt? 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du mener sikkert ligningen

z2 + (1+i)z + 2-i = 0

Fremgangsmåden er rigtig, og du kan jo selv gøre prøve ved at indsætte de fundne løsninger i ligningen.

Man finder dog

d = ±(1+3i)

og dermed

z = i eller z = -1 -2i


Svar #2
05. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Ja, jeg får det samme resultat nu. Der var gået galt med fortegnet i beregningen til sidst. 

Tak


Svar #3
05. august 2012 af asddsaf (Slettet)

Vil du anbefale at man gør prøve til fx eksamen når det kommer til denne type opgaver? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. august 2012 af mathon

     ...kan altid anbefales


Skriv et svar til: kompleks andengrads ligning ]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.