Matematik

Hjælp til grænseværdi i maple 13

09. august 2012 af Fandafaulitus (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

er der nogen der ved hvordan jeg beregner denne grænseværdi i maple 13?

 

 

Vedhæftet fil: Doc1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om problem 6 b) fra din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1221760 .

Man skal bestemme

limn→∞ { n/n2 + (n+1)/n2 + ... + 2n/n2 },

hvilket kan gøres manuelt meget enkelt. Alle brøkerne har samme nævner. Læg derfor tællerne sammen, reducer, og forkort.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man får så

limn→∞ { n/n2 + (n+1)/n2 + ... + 2n/n2 } = limn→∞ { (n + (n+1) + ... + 2n)/n2 }

                                                                     = limn→∞ { (n·(n+1) +1 + 2 + ... + n)/n2 }

                                                                     = limn→∞ { (n·(n+1) + n·(n+1)/2)/n2 }

                                                                     =  limn→∞ { (3/2)·n·(n+1)/n2 }

                                                                     = limn→∞ { (3/2)·(1 + (1/n)) }

                                                                     = 3/2


Skriv et svar til: Hjælp til grænseværdi i maple 13

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.