Matematik
Integralregning (substitution)
Her benyttes
0∫2 -√(4-x^2)∫√(4-x^2) x dy dx = 0∫2 2x·√(4 - x2) dx = 0∫4 √(4-t) dt = 0∫4 (4-t)1/2 dt
= [ -(2/3)·(4-t)3/2 ]40 = (2/3)·43/2 = (2/3)·8 = 16/3
Ovenstående er fra en anden tråd, som Andersen har besvaret. Jeg valgte at lave en ny tråd, så det er mere overskueligt.
Jeg har markeret et område med fed. Er der nogle der kan forklare hvordan man kommer fra forrige udtryk til det udtryk som er markeret med fed?
Svar #2
10. august 2012 af asddsaf (Slettet)
hvordan kan
04∫ sqrt(u) (-du) = 04∫ sqrt(u) (du)
den negative fortegn?
Svar #3
10. august 2012 af nielsenHTX
#0 der er en regel som siger at
a√xb=xb/a som andersen har brugt med a=2 og b=1
----
#2 at bytte rundt på grænserne i et integral svare til at finde det negative areal altså.
∫abf(x)dx=-∫baf(x)dx
Skriv et svar til: Integralregning (substitution)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
