Matematik

binomial fordeling

12. august 2012 af ansigtet (Slettet) - Niveau: A-niveau

opgave:

Σ4
k=2   b(k; 9; 0:3)

 

hvordan ordner man lige den her ?

der står slå op i tabel, men hvad er k (eller x)? og hvad betyder 4-tallet ? troede at det plejede at være n men i dette tilfælde er n = 9

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2012 af peter lind

Nu er det ikke pænt skrevet men jeg gætter på at der skal stå ∑24 b(k; 9; 0,3)

Hvis det er tilfælde skal du finde b(2; 9; 0,3) + b(3; 9; 0,3) + b(4; 9; 0,3)


Svar #2
12. august 2012 af ansigtet (Slettet)

hvorfor b(3; 9; 0,3) + b(4; 9; 0,3)?

og hvis jeg gør dette: får jeg 0,9063 og facit siger 0,7052

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. august 2012 af peter lind

Pr definition gælder ∑ij ak =  ai+ai+1+ .... aj


Svar #4
12. august 2012 af ansigtet (Slettet)

den har jeg ikke set før, forstår godt hvad der står men hvis det bliver forkert kan det jo næsten ikke passe


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. august 2012 af Jesf (Slettet)

b(2; 9; 0,3) + b(3; 9; 0,3) + b(4; 9; 0,3) = 0,2668279 + 0,2668279 + 0,1715322 = 0,705188


Svar #6
12. august 2012 af ansigtet (Slettet)

hvordan slår du det op ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. august 2012 af Jesf (Slettet)

b(k;n;p) = C(n,k)·pk(1-p)n-k ,    hvor C(n,k) er binomialkoefficienten.

Ellers kan du bruge et program til at udregne det. R kan anbefales


Svar #8
12. august 2012 af ansigtet (Slettet)

i tabellen mener jeg... skal bruge det til eksamen,


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. august 2012 af peter lind

Det kommer jo an på hvilken tabel du har.


Svar #10
12. august 2012 af ansigtet (Slettet)

den hedder: statistical tables; binomial distribution function (det en helt normal tabel for binomial fordelinger


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. august 2012 af Jesf (Slettet)

Benyt at ∑24 b(k; 9; 0,3) = B(4; 9; 0,3) - B(1; 9; 0,3)


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte funktionen BINOM.DIST i Excel. Man finder så det korrekte svar ved at taste

=BINOM.DIST(2,9,0.3,FALSE)+BINOM.DIST(3,9,0.3,FALSE)+BINOM.DIST(4,9,0.3,FALSE)

Svaret er helt i overensstemmelse med svaret i #5.


Svar #13
12. august 2012 af ansigtet (Slettet)

#svar 11 tak og svar#12 tak men excel kommer vi ikke til at bruge til eksamen


Skriv et svar til: binomial fordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.