Matematik

ligninger

14. august 2012 af dwag (Slettet)

hej, jeg har lige et problem med en ligning.

3x+11=5. Jeg ved allerede, at den er 2, men er det plus 2 eller minus 2? Hvordan regner man det ud?

3x - 5=11+7x. Det er 4, men er det plus fire eller minus fire? Hvor kan man se det?

Er der nogen, der kan forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Man trækker 11 fra på hver side til

3x = -6

hvorefter man dividerer med 3 på hver side til

x = -2

2) Man isolerer led med x på den ene side, konstanter på den anden, til

4x = -5 -11 = -16

og dividerer så med 4, til

x = -4


Svar #2
14. august 2012 af dwag (Slettet)

Det ved, jeg godt. Du forklarer ikke om, hvordan man ved det er -4 eller 4. Eller -2 eller plus 2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det følger jo af divisionerne: 1) x = -6/3 = -2 , og 2) x = -16/4 = -4 .


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.