Kemi

kemi opg

06. september 2005 af anja_0 (Slettet)
En beholder med voluminet 5,0 L indeholder 208 g PCl5(g).
a) Beregn koncentrationen af PCl5 i beholderen.

mit bud:
a) n=m/M= 208g/208,22g/mol=0,9989mol
c=n/V=0,9989/5,0 L= 0,1997 mol

er den rigtig løst?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2005 af frodo (Slettet)

ja, det er ganske korrekt ;)
Dog er enheden på c ikke mol, men M (molær)

Svar #2
06. september 2005 af anja_0 (Slettet)

Der kommer fortsættelsen af opgaven:

Beholderen opvarmes til 250 C grader, hvorved noget PCl5 spaltes til PCl3 og Cl2, idet der indstiller sig følgende ligevægt mellem de tre stoffer:

PCl5(g) ->

36 % af den oprindelige mængde PCl5 er spaltet ved 250 C grader.

b) Beregn koncentrationen af PCl5 i ligevægtsblandingen.

c) Beregn massen af chlor i ligevægtsblandingen.

d) Beregn ligevægtskonstanten Kc ved 250 C grader.

e) Beregn ligevægtskonstanten Kp ved 250 C grader.

f) Beregn trykket i beholderen.


b) hvad skal man gøre her?

c) m=M*n ? hvad er n så?

d) hvad skal man gøre her?

e) Skal man bruge idealgasloven her? dvs. p=(p*M)/(R*T)

Svar #3
06. september 2005 af anja_0 (Slettet)

Der kommer fortsættelsen af opgaven:

Beholderen opvarmes til 250 C grader, hvorved noget PCl5 spaltes til PCl3 og Cl2, idet der indstiller sig følgende ligevægt mellem de tre stoffer:

PCl5(g) ->

36 % af den oprindelige mængde PCl5 er spaltet ved 250 C grader.

b) Beregn koncentrationen af PCl5 i ligevægtsblandingen.

c) Beregn massen af chlor i ligevægtsblandingen.

d) Beregn ligevægtskonstanten Kc ved 250 C grader.

e) Beregn ligevægtskonstanten Kp ved 250 C grader.

f) Beregn trykket i beholderen.


b) hvad skal man gøre her?

c) m=M*n ? hvad er n så?

d) hvad skal man gøre her?

e) tilsvarende vis her?

f) Skal man bruge idealgasloven her? dvs. p=(p*M)/(R*T)

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2005 af frodo (Slettet)

b) ja du ved jo at 36% er forsvundet til spaltning, så hvor meget er der mon tilbage?

c)36%*n(PCl5)

d)du kender alle stofmængder og voluminet. Find da koncentrationerne og indsæt i ligevægtsudtrykket.

e) ja du kan anvende den, men ellers har du også en generel relation imellem Kc og Kp, som er langt lettere at anvende

f) =summen af partialtrykkene

Svar #5
06. september 2005 af anja_0 (Slettet)

#4: " b) ja du ved jo at 36% er forsvundet til spaltning, så hvor meget er der mon tilbage? "

jeg forstår godt at de 36 % er forsvundet til spaltning...menn forstår ik hvordan jeg skal beregne det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2005 af frodo (Slettet)

dvs, at der er 64% tilbage, hvorved koncentrationen bliver 64% af hvad den var før spaltning

Svar #7
06. september 2005 af anja_0 (Slettet)

var det bare det? okay mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. september 2005 af frodo (Slettet)

ja

Svar #9
06. september 2005 af anja_0 (Slettet)

#4:
opg c)
jeg har jo fundet koncentration af PCl5 i opg a)...
hvilke koncentrationer snakker du om her?

Skriv et svar til: kemi opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.