Kemi

Hjælp! haster...

17. august 2012 af måske45 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jern(II) - ionen reagerer med diiod under dannelsen af Jern(III) -ionen og iodid.

a) Opskriv af afstem reaktionen.

b) Beregn massen af Jern(II)sulfat-heptahydrat, der kan reagere med 1,03 g diiod.

 

Ville være en stor hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2012 af mathon

a)

                             2 Fe2+ (aq)   +   I2 (s)   --->  2 Fe3+ (aq)   +  2 I- (aq)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2012 af mathon

b)
         1 mol I2 ækvivalerer 2 mol Fe2+

                   M(I2) = 2·(126,90447 g/mol) = 253,809 g/mol

                   M(FeSO4*7H2O) = sum({}*{}) g/mol = sum({1,1,4,7}*{55.847,32.065,15.999,18.015}) g/mol =
                                                                                                                                                   278.013 g/mol

1,03 g I2 udgør

                   n(
I2) = (1,03 g) / (253,809 g/mol) = 0,004058 mol som ækvivalerer

                   n(FeSO4*7H2O) = 2·(0,004058 mol) = 0,008116 mol

0,008116 mol FeSO4*7H2O udgør

                   m(FeSO4*7H2O) = (0,008116 mol) * (278.013 g/mol) = 2,26 g

konklusion:

                   1,03 g I2 kan (teoretisk) reagere med 2,26 g FeSO4*7H2O

            
 


Skriv et svar til: Hjælp! haster...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.